Twitter heeft dinsdag twee tweets van Donald Trump gelabeld als mogelijk misleidende informatie. Het is voor het eerst dat Twitter zich inhoudelijk bemoeit met de berichten van de Amerikaanse president.

Het gaat om tweets die Trump dinsdag plaatste, waarin hij beweert dat stemmen per post fraudegevoelig zou zijn en zou leiden tot "oneerlijke verkiezingen". Twitter heeft bij de tweets een blauw label geplaatst met de tekst "Lees hier de feiten over verkiezingen per post".

Twitter kondigde begin deze maand aan labels te gaan plaatsen bij tweets die mogelijk verkeerde informatie over het coronavirus of over andere onderwerpen bevatten.

Het sociale platform noemt het zijn taak om "betrouwbare informatie te vinden en de verspreiding van mogelijk schadelijke en misleidende berichtgeving te stoppen".

De door Twitter gelabelde tweets van Donald Trump. (Beeld: Twitter/Donald Trump)

Trump: 'Twitter onderdrukt vrijheid van meningsuiting'

Trump reageerde woensdag via Twitter furieus dat zijn tweets als misleidend zijn gemarkeerd. Volgens Trump bemoeit het bedrijf zich zo ongewenst met de presidentsverkiezingen.

"Twitter onderdrukt zo de vrijheid van meningsuiting en ik, als president, zal dat niet toestaan!", aldus Trump.

Ongefundeerde beschuldiging van moord

Afgelopen week zorgde Trump met zijn tweets al voor opschudding door de kritische tv-presentator Joe Scarborough herhaaldelijk ongefundeerd te beschuldigen van de moord op een assistente in 2001. In tweets haalde de Amerikaanse president een complottheorie aan, die jaren geleden weerlegd is.

Ondanks meerdere verzoeken van onder anderen de man van het slachtoffer, wil Twitter die tweets niet verwijderen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.