Tinder-gebruikers kunnen binnenkort swipen met mensen buiten hun eigen land, bevestigt het bedrijf dinsdag aan NU.nl na berichtgeving door The Verge. Met een wereldwijde modus kunnen gebruikers van de datingapp ervoor kiezen om potentiële datekandidaten van over de hele wereld voorgeschoteld te krijgen.

De wereldwijde modus wordt eind mei beschikbaar voor de eerste Tinder-gebruikers, maar volgens het bedrijf duurt het nog "enige tijd" voor de functie voor iedereen op het platform beschikbaar is.

Normaal gesproken kunnen Tinder-gebruikers alleen gematcht worden met mensen in hun buurt. De situatie rond de coronacrisis heeft volgens het bedrijf echter voor een andere werkelijkheid gezorgd.

De wens om met mensen uit andere landen te kunnen daten, zou met name komen van generatie Z: mensen die grofweg in het eerste decennium van deze eeuw geboren zijn.

Tinder biedt abonnees al een functie om mensen buiten hun eigen regio te ontmoeten: Paspoort. Daarmee kunnen gebruikers tijdelijk een stad of plaats selecteren om dates te regelen met mensen uit die specifieke omgeving.