Blognetwerk Tumblr is begonnen met het verwijderen van miljoenen haatdragende berichten. De berichten zijn voornamelijk afkomstig van duizenden naziblogs, die eerder al door Tumblr werden verwijderd. Het platform lichtte de maatregelen toe in een bericht.

Op Tumblr kunnen gebruikers berichten van anderen 'rebloggen', waarmee een bericht op het blog van de gebruiker komt te staan. Deze reblogs van haatdragende berichten gaat Tumblr nu verwijderen.

Volgens het platform gaat het om 4,47 miljoen berichten. Deze berichten zijn afkomstig van blogs die al eerder werden verwijderd omdat ze zich niet aan de algemene richtlijnen van Tumblr hielden. De reblogs bleven echter zichtbaar, waardoor de haatdragende berichten verspreid konden blijven worden.

In eerste instantie haalde Tumblr deze berichten niet offline, omdat het gebruikers ruimte wilde biedenom kritiek te uiten op de berichten. Uit onderzoek bleek echter dat de berichten zelden tegenargumenten bevatten en daarom besluit Tumblr nu om de berichten alsnog offline te halen.