Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Getest: Dit is de beste babyfoon met beeld en geluid

Wat is de beste babyfoon met beeld en geluid? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.
Door NU.nl/Consumentenbond

Babyfoons zijn er met alleen geluid of met beeld én geluid. Met een babyfoon met beeld kun je zien wat er in de babykamer gebeurt. Je loopt dan minder snel onnodig naar binnen en hebt minder kans om je baby per ongeluk wakker te maken. Het bereik is wel minder goed dan bij babyfoons met alleen geluid. Ook gaat de batterij minder lang mee en zijn ze vaak duurder in aanschaf.

De Consumentenbond test babyfoons op onder meer geluidskwaliteit, beeldkwaliteit, bereik van de directe verbinding en gebruiksgemak. Er zijn in totaal dertig babyfoons getest die goed verkrijgbaar zijn.

Binnen de categorie babyfoons met beeld en geluid is een babyfoon van Luvion de Beste uit de Test. De Beste Koop is van Alecto.

Beste uit de Test: Luvion Prestige Touch 2

Luvion

De Luvion is in 2017 op de markt gekomen en getest. Het model is dus al wat ouder maar wint het van alle nieuwere concurrenten die onder de loep zijn genomen.

Met een 6,8 scoort de Luvion niet hoog. Toch is hij de Beste uit de Test. Alle babyfoons met beeld scoren relatief laag. Dat komt door het kleinere bereik en de kortere batterijduur.

De Luvion heeft een groot scherm (7 inch). De kwaliteit van het beeld en het geluid is goed. Via het scherm kun je de camera besturen en in- en uitzoomen. Ook kun je praten tegen je baby via de microfoon in het scherm.

Wil je meerdere kinderkamers in de gaten houden, dan kun je extra camera's bijkopen. Op het scherm kun je maximaal vier camera's tegelijk in de gaten houden.

Een nadeel is dat de batterij van het scherm maar zo'n drie uur meegaat. De unit met camera op de babykamer heeft daar geen last van, want die werkt alleen via netstroom.

Beste Koop: Alecto DVM-200

Alecto

De Alecto is ook in 2017 op de markt gekomen en getest. Maar op prijs-kwaliteit wint ook dit model het van zijn recenter geteste concurrenten.

Het scherm van de Alecto is 4,3 inch en dus wat kleiner dan die van de Luvion. De kwaliteit van het beeld is voldoende en het geluid is ruim voldoende. Via het scherm kun je de camera bewegen en in- en uitzoomen. Praten tegen je baby via het scherm is ook mogelijk.

De batterij van het scherm van de Alecto gaat met ruim zes uur langer mee dan die van de Luvion. De unit met camera op de babykamer werkt alleen op netstroom.

Het bereik van de Alecto is wat slechter dan bij de Luvion. Vooral in een betonnen woning heb je daar last van.

Verantwoording

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van NU.nl en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is altijd het product met het beste testoordeel. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Lees meer over:

ConsumentenbondTech

Aanbevolen artikelen