Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zendmast Vlissingen

Vermoedelijk brandstichting bij zendmast Vlissingen: achttiende incident

Een zendmast in Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk doelwit geworden van brandstichting. Daarbij is "aanzienlijke schade" veroorzaakt, aldus de politie.
Door NU.nl

Het is voor zover bekend het achttiende incident waarbij vermoedelijk is geprobeerd een zendmast in brand te steken. Het eerste incidenten dateert van 3 april. De locaties van de zendmasten zijn verspreid over het hele land.

Het is vooralsnog onduidelijk of er een link tussen de branden bestaat. De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht beelden van meerdere daders getoond, maar er is vooralsnog niemand aangehouden. Wel spreekt de politie van een "mogelijk crimineel netwerk".

Ook over een motief is niets bekend. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vermoedt dat er sprake is van extremistische protestacties tegen de komst van het 5G-netwerk.

Brandstichtingen in zendmasten

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

VlissingenTechZendmastbranden

Aanbevolen artikelen