Door een storing bij Marktplaats zijn duizenden accounts van gebruikers ten onrechte geblokkeerd. Een woordvoerder van Marktplaats zegt tegen NU.nl dat er waarschijnlijk sprake was van een menselijke fout, al is op dit moment niet bekend hoe die kon plaatsvinden.

Marktplaats blokkeert normaal gesproken accounts van gebruikers die zich niet aan de regels en voorwaarden van het platform houden, maar door een storing werden er accounts geblokkeerd van gebruikers die zich wel gewoon aan de regels hielden.

"Het exacte aantal zijn we nog aan het uitzoeken, maar zoals het er nu uitziet gaat het om zo'n twintigduizend accounts", aldus een woordvoerder van Marktplaats tegen NU.nl.

Wat de storing precies veroorzaakte, is niet bekend. Volgens de woordvoerder lijkt het op een menselijke fout. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin die kon plaatsvinden.

Marktplaats zoekt nu contact met de getroffen gebruikers en werkt aan het herstellen van alle accounts. "Deze accounts hadden niet geblokkeerd mogen worden. Onze eerste prioriteit is om de getroffen gebruikers te informeren en te helpen. We betreuren de gebeurtenissen zeer en doen er alles aan om ze in de toekomst te voorkomen."