De introductie van de iPhone 12 kan met twee maanden uitgesteld worden, melden analisten van JPMorgan aan Business Insider. Dat zou komen doordat de uitbraak van het coronavirus het testproces van de telefoon heeft vertraagd.

Vanwege het coronavirus hebben landen reisbeperkingen opgelegd. Dit kan ertoe leiden dat producten en onderdelen niet getest kunnen worden.

Eerder schreef persbureau Bloomberg al dat het testen van vroege versies van de nieuwe iPhones lastig zou worden, omdat Apple mensen naar China moet sturen om ontwerpen af te ronden.

De analisten gaan uit van een maximale vertraging van twee maanden. "Maar dat het toestel één of twee kwartalen later dan gepland uitkomt, lijkt ons niet waarschijnlijk", schrijven zij.

Ook het Japanse Nikkei schrijft op basis van ingewijden dat de nieuwe iPhone mogelijk enkele maanden later verschijnt. "Apple vreest dat door de huidige situatie minder mensen een nieuwe iPhone gaan kopen", zegt een bron. "Hierdoor wordt misschien minder uitgekeken naar de eerste iPhone met 5G-ondersteuning. Het toestel moet een hit worden voor het bedrijf."

Apple reageerde niet op de geruchten. Doorgaans brengt het bedrijf in september nieuwe iPhones op de markt. De iPhone 12 zou naast 5G-ondersteuning nieuw ontwerp krijgen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.