Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Aantal Twitter-gebruikers groeit mede dankzij coronavirus met een kwart

Het aantal Twitter-gebruikers is in een jaar tijd met bijna een kwart gegroeid, maakt het bedrijf maandag bekend. In de eerste drie maanden van 2020 kwam het aantal gebruikers uit op 164 miljoen. Dat is ongeveer 23 procent meer dan de 134 miljoen gebruikers in het eerste kwartaal van 2019.
Door NU.nl/Reuters

"De wereldwijde gesprekken over COVID-19 zijn naast productverbeteringen de drijvende kracht achter de stijging van het aantal maandelijks actieve gebruikers", verklaart Twitter. In het laatste kwartaal van 2019 had het sociale medium nog 152 miljoen gebruikers, 12 miljoen minder dan nu.

Door getroffen maatregelen zijn gebruikers wereldwijd voor nieuwsvoorziening en contact met vrienden en familie afhankelijker geworden van sociale media.

Ondanks de toename van het aantal gebruikers verwacht Twitter financieel niet van de situatie te profiteren. De omzet in het eerste kwartaal van 2020 valt naar verwachting lager uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. De pandemie heeft geleid tot een afname van advertentie-inkomsten, de grootste inkomstenbron van Twitter.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Lees meer over:

TwitterTechCoronavirus

Aanbevolen artikelen