Er komt voorlopig geen gigabit-internet in Rotterdam. VodafoneZiggo legt alle werkzaamheden stil vanwege het coronavirus.

Dat komt omdat VodafoneZiggo momenteel geen monteurs meer uitstuurt, terwijl die wel nodig zijn om het snellere internet aan te sluiten bij consumenten. In gesprek met TotaalTV zegt het bedrijf zich nu volledig te richten op het "voorkomen en verhelpen van storingen en het garanderen van de netwerkcapaciteit".

Gigabitinternet is een internetverbinding met een snelheid gemeten in gigabit, in plaats van het gangbare megabit. VodafoneZiggo was van plan om dit jaar twee derde van alle Ziggo-klanten te voorzien van een verbinding met een snelheid van 1 gigabit per seconde.

De eerste gigabitverbindingen werden afgelopen jaar in Utrecht aangesloten. Op 24 maart zou Rotterdam aan de beurt zijn, maar dat gaat niet door.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.