Apple TV+ verlaagt de kwaliteit van zijn streamingdienst naar sd, bevestigt Apple zaterdag aan NU.nl. Met de maatregel volgt het bedrijf Netflix, YouTube en Amazon Prime, die ook al gehoor gaven aan de oproep om de druk op het internet in verband met de coronacrisis te verlagen.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

De maatregel geldt in Europa, maar het is onduidelijk hoelang Apple TV+ in sd blijft streamen. Apple kon die vraag niet beantwoorden.

Ook YouTube streamt de komende periode standaard in sd. Netflix verlaagt de bitsnelheid van zijn videostreams, maar belooft dat abonnees de videokwaliteit behouden die bij bij hun abonnement hoort. Beide bedrijven nemen de maatregel in eerste instantie voor dertig dagen.

De stappen volgen na een oproep van Eurocommissaris Thierry Breton (Interne Markt). Die wil met het verlagen van de kwaliteit voorkomen dat het internet in de EU vastloopt nu veel mensen vanwege de coronacrisis thuis moeten werken en worden opgeroepen om binnen te blijven.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.