Apple brengt dit jaar naar verluidt niet alleen een goedkopere iPhone 9 uit, maar ook een iPhone 9 Plus met een groter scherm. 9to5Mac meldt dit maandag op basis van de uitgelekte broncode van het mobiele besturingssysteem iOS 14.

Apple zou in het voorjaar een goedkopere iPhone willen aankondigen, die mogelijk de iPhone 9 heet. Dit instapmodel zou naast de duurdere iPhone 11 bestaan.

Naast de reguliere iPhone 9 met een scherm van 4,7 inch verschijnt er mogelijk ook een iPhone 9 Plus, blijkt uit de code van iOS 14. Hierbij zou het gaan om een telefoon met een groter scherm (5,5 inch).

De telefoons zouden een lcd-scherm hebben en zijn voorzien van een thuisknop met een vingerafdrukscanner. Daarmee lijken de toestellen op de iPhone 8. De iPhone 9 zou dan ook de grote randen om het scherm behouden en niet zijn voorzien van Face ID voor gezichtsherkenning.

Wel zouden de iPhones een A13 Bionic-chip bevatten. Deze processor zit ook in de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Daarnaast kunnen gebruikers van het toestel naar verluidt met Apple Pay betalen.

Het is niet bekend wanneer Apple de iPhones aankondigt. 9to5Mac speculeert dat het "deze lente" zal zijn, mogelijk tegelijk met het uitbrengen van iOS 13.4.