Microsoft Bing heeft een webpagina met informatie over het coronavirus geopend. Op een interactieve wereldkaart is te zien hoeveel bevestigde besmettingen er per land zijn.

De website toont het totale aantal bevestigde gevallen. Het getal wordt gesplitst in actieve, herstelde en dodelijke besmettingsgevallen.

Data voor deze aantallen zijn afkomstig van autoriteiten, zoals de gezondheidsorganisatie WHO, de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Aan de linkerkant van de pagina staat een lijst met landen, gerangschikt op het aantal besmette personen. Door op een land te klikken, wordt een extra venster met meer informatie geopend.

Hierop is onder meer het laatste nieuws te lezen en wordt doorgelinkt naar video's die te maken hebben met het onderwerp.

Dit is niet de eerste coronavirustracker. In verschillende appwinkels zijn deze programma's ook te vinden. In de techindustrie zijn grote evenementen vanwege het virus geannuleerd, zoals Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC en Google I/O.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.