Etsy, de online marktplaats voor zelfgemaakte producten, heeft duizenden producten van de website verwijderd die verwijzen naar het COVID-19-virus, schrijft Buzzfeed News woensdag. Volgens Etsy exploiteerden deze producten de situatie rondom het coronavirus.

Etsy lijkt zich vooral te richten op het tegengaan van misinformatie. Een woordvoerder van de webwinkel zegt tegen Buzzfeed duizenden producten te hebben verwijderd waarbij beweerd wordt dat ze beschermen tegen het virus.

Daarnaast verwijdert de webshop ook producten die met een knipoog naar het virus verwijzen. Honderden T-shirts en mokken die het coronavirus als punchline gebruikten, met tekst als "I Survived Coronavirus 2020", "Straight Outta Wuhan" en "Ik heb geen coronavirus, ik ben gewoon dronken", zijn van de site verwijderd.

"Om onze markt veilig te houden geeft ons team prioriteit aan het verwijderen van producten die beweren te beschermen tegen coronavirus", zei een woordvoerder van Etsy. "Alleen al in de afgelopen dagen hebben we duizenden items verwijderd die dergelijke medische claims maken. We hebben ook honderden items verwijderd die proberen de situatie rondom het coronavirus te exploiteren. Onze teams blijven producten die ons beleid schenden automatisch en handmatig beoordelen en verwijderen."

Vorige week maakten bol.com en Amazon bekend producten te weren die zogenaamd tegen het coronavirus beschermen. bol.com verwijdert ook producten waar woekerprijzen voor worden gevraagd, zoals desinfecterende handzeep en mondkapjes.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.