Volgens politiekorpsen in de VS is de samenwerking waarbij beelden van de slimme deurbel Ring opgevraagd kunnen worden, niet erg effectief. Uit een onderzoek van NBC News blijkt dat er weinig concreet bewijs is dat de beelden helpen bij het terugdringen van het aantal inbraken en opsporen van criminelen.

Vorig jaar ging Ring een samenwerking aan met vierhonderd Amerikaanse politiekorpsen. Daarmee kunnen de korpsen beelden van miljoenen camera's van gebruikers opvragen. Volgens Ring zouden de slimme deurbellen het aantal inbraken doen afnemen met meer dan 50 procent.

De opkomst van Ring valt echter samen met de trend dat het aantal vermogensdelicten, waaronder pakketdiefstal en inbraken, in de Verenigde Staten al sterk daalt.

“Het aantal inbraken begon af te nemen voordat Ring ons toegang gaf tot hun portaal. Er zijn waarschijnlijk veel factoren die tot deze daling hebben geleid", vertelt een woordvoerder van de politie. Er zou geen bewijs zijn dat Ring verband houdt met de vermindering.

Van de veertig korpsen uit acht verschillende staten die NBC News sprak, lieten slechts dertien weten aan de hand van de beelden een arrestatie te hebben kunnen verrichten. De overige korpsen stelden dit niet te hebben kunnen doen of niet te weten hoe effectief de samenwerking was.

Ook lieten agenten weten soms veel tijd kwijt te zijn aan het beoordelen van beelden waarop geen misdrijf te zien is, zoals beelden van een wasbeer of kleine burenruzies. Anderen merkten op dat de stroom beelden die door camera's van de Ring werd gegenereerd zelden tot identificatie van verdachten leidde, laat staan ​​arrestaties.