Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
MWC

Amazon en Sony komen uit angst voor coronavirus niet naar techbeurs MWC

Grote techbedrijven als Sony, Amazon, LG, Ericsson en NVIDIA komen uit angst voor het nieuwe coronavirus niet naar techbeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Samsung twijfelt nog over deelname.
Door NU.nl

Sony maakte op maandagochtend bekend niet op MWC aanwezig te zullen zijn. In plaats daarvan zendt het concern op 24 februari via YouTube een persconferentie uit.

Amazon kondigde zondagavond aan zich terug te trekken, aldus CNET. De organisatie van MWC zegt dat de beurs gewoon doorgaat, maar dat er wel speciale maatregelen worden genomen om het risico op infectie door het virus zo klein mogelijk te houden.

Zo weert MWC volgens BBC News bezoekers uit de Chinese provincie Hubei, waar het virus afgelopen maand uitbrak. Bezoekers die recent in China zijn geweest, moeten bewijzen dat ze al twee weken buiten het land verkeren.

Inmiddels zijn bijna 40.000 mensen besmet met het nieuwe coronavirus. Ruim negenhonderd personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen MWC.

Verbetering: Jaarlijks bezoeken honderdduizend mensen MWC, niet tienduizend.


Lees meer over:

MWCTechCoronavirus

Aanbevolen artikelen