De hackersgroep OurMine heeft maandag het Facebook-account van de National Football League (NFL) gehackt. Na een radiostilte van twee jaar wil de hackersgroep daarmee laten weten weer terug te zijn.

De hackers plaatsten een bericht op de Facebook-pagina van NFL waarin ze schreven aan te willen tonen dat alles te hacken is. Ook hebben ze contactgegevens aan het bericht toegevoegd waar bedrijven terechtkunnen met vragen over de beveiliging van hun socialemedia-accounts. De post is inmiddels weer van de Facebook-pagina verwijderd.

Ook het Facebook-account van de Chicago Bears en Twitter-accounts van Green Bay Packers en Kansas City Chiefs werden tijdelijk door OurMine overgenomen, meldt USA Today.

De hackersgroep staat erom bekend sociale media van diverse bedrijven te hacken, al gebruiken ze de toegang die ze verkrijgen meestal alleen voor het plaatsen van een aantal berichten om duidelijk te maken dat het kanaal overgenomen is.

In 2016 en 2017 was de hackersgroep ook actief. Toen werden onder meer de socialemedia-accounts van PlayStation, Twitter-CEO Jack Dorsey en Facebook-CEO Mark Zuckerberg gehackt.