De muziekstreamingdienst van Amazon heeft 55 miljoen gebruikers, waarvan "bijna iedereen" betalende klant is, zegt Amazon Music-topman Steve Boom tegen de Financial Times. Het bedrijf biedt drie varianten van zijn streamingdienst aan: een gratis, beperkte en uitgebreide betaalde variant.

Met het aantal van 55 miljoen abonnees loopt Amazon Music in op de concurrentie. In juni maakte Apple bekend dat zijn streamingdienst 60 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Spotify blijft marktleider met 113 miljoen betalende abonnees.

Amazon Music werd in 2016 geïntroduceerd en kwam in december 2017 naar Nederland. Volgens Boom doet Amazon met de dienst naast de Verenigde Staten ook in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland goede zaken.

Met de muziekdienst heeft Amazon zijn portfolio uitgebreid. Het bedrijf begon als online boekhandel en werd groot als online marktplaats. Inmiddels heeft het bedrijf onder zijn eigen naam hardware op de markt gebracht en is het eigenaar van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods.