WhatsApp heeft een nieuwe bètaversie uitgebracht van zijn app, meldt WABetaInfo. Met de update wordt een donkere modus aan de berichtenapp toegevoegd.

Vooralsnog kunnen alleen bètatesters gebruikmaken van het donkere thema. Als deze wordt ingeschakeld, worden menu's donker gemaakt en letters in het wit weergegeven. Ook chats kunnen op die manier worden getoond.

Gebruikers kunnen de modus handmatig aanzetten via de instellingen. De app kan ook automatisch bepalen wanneer het thema moet worden ingeschakeld, bijvoorbeeld als de telefoon in accubesparing wordt gezet.

Een donkere modus kan vooral op oledschermen voor energiebesparing zorgen. Bij deze schermen worden pixels volledig uitgeschakeld als (delen van) het beeld zwart zijn. Zowel Apple als Google biedt inmiddels een donkere modus voor het gehele mobiele besturingssysteem.

Geruchten over een donkere modus op WhatsApp gaan al langer. Het is niet bekend wanneer de reguliere versie van WhatsApp de functie krijgt. De Facebook-app heeft nog geen donkere modus, de app van dochterbedrijf Instagram wel.