Google gaat helemaal stoppen met het aanbieden van Chrome-apps, schrijft Google woensdag in een blogpost. In juni 2020 stopt Google met de ondersteuning van de apps voor Mac-, Windows- en Linux-systemen. Vanaf juni 2022 stopt Google ook met de ondersteuning van de apps voor Chrome OS.

Chrome-applicaties zijn softwareprogramma's die gebruikers kunnen installeren in de gelijknamige internetbrowser. Ze draaien in de browser, maar kunnen ook offline worden gebruikt. Ze openen in een apart scherm, waardoor ze er als een eigen app en niet als een onderdeel van Google Chrome uitzien. Meerdere Google-diensten hebben zo'n app. Ook externe partijen konden Chrome-apps ontwikkelen, bijvoorbeeld de laterlezenapp Pocket en takendienst Wunderlist.

In 2016 maakte Google voor het eerst bekend te gaan stoppen met de Chrome-apps voor Mac-, Windows- en Linux-systemen. Google zei toen dat slechts een klein percentage van de gebruikers Chrome-applicaties gebruikt. Veel mensen zouden voornamelijk gebruikmaken van normale webapplicaties.

Vanaf maart 2020 kunnen ontwikkelaars geen nieuwe apps meer aanbieden in de Chrome Web Store. Apps die al verkrijgbaar zijn, kunnen tot juni 2022 nog geüpdatet worden, daarna stopt Google met de ondersteuning van de applicaties voor Chrome OS. Het bedrijf stopt in juni 2020 al met het ondersteunen van de apps voor Mac, Windows en Linux. Gebruikers die de apps dan nog op hun computer hebben staan, kunnen deze niet meer updaten.

Chrome-extensies blijven wel gewoon bestaan.