Facebook-gebruikers die met hun account inloggen bij een website of app van een ander bedrijf, krijgen daar voortaan een melding van, kondigt Facebook aan op zijn blog. Gebruikers die op een andere site of app inloggen met hun Facebook-profiel, krijgen een e-mail en een notificatie in de Facebook-app.

Op deze manier moeten mensen gewaarschuwd worden dat ze bepaalde persoonlijke data delen met andere apps als zij inloggen met hun Facebook-account. Bedrijven en organisaties kunnen op die manier bijvoorbeeld namen, e-mailadressen en geboortedata verzamelen.

Bij het krijgen van de melding kunnen gebruikers hun instellingen aanpassen om het delen van de gegevens te beperken. Facebook zegt dat dit eraan bij moet dragen dat de gebruikers "meer controle over hun informatie" krijgen.