Het pretpark Super Nintendo World in de Japanse stad Osaka moet een levensgrote videogame worden, schrijft een verslaggever van persbureau Bloomberg die dinsdag aanwezig was bij een persconferentie over het park. Daar werd onder meer bekendgemaakt dat bezoekers van het park een armband krijgen die ze kunnen koppelen aan een app op hun smartphone.

De armbanden volgen de bezoekers als ze door het park lopen. Daar kunnen ze verschillende doelen behalen, het opnemen tegen andere bezoekers en digitale muntjes verzamelen.

Super Nintendo World wordt onderdeel van het pretpark Universal Studios in Osaka Japan. Er is nog weinig bekend over de onderdelen van het Nintendo-park, maar volgens Bloomberg wordt het park volledig gebouwd in de stijl van Super Mario. Ook kunnen we een Mario Kart-attractie verwachten en komen er verschillende klassieke Nintendo-locaties voorbij, waaronder het kasteel van Peach.

Het park moet in de zomer van 2020 de deuren openen. Nintendo is van plan om later vergelijkbare parken te bouwen in Singapore, Los Angeles en Orlando.