Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Verkeer in Den Haag

Omstreden app stopt met verkoop van bezoekersparkeeruren in Den Haag

De ontwikkelaars van de omstreden app LekkerParkeren hebben aan de gemeente Den Haag laten weten te stoppen met de app waarmee ze bezoekersparkeeruren van inwoners van Den Haag doorverkopen. De gemeente waarschuwde inwoners donderdag voor de app, omdat de ontwikkelaars Hagenaars vroeg om tegen betaling de inloggegevens van hun parkeervergunning voor bezoekers in te leveren.
Door NU.nl

Vervolgens gebruikte het bedrijf de gegevens om parkeeruren, bedoeld voor bezoekers, aan gebruikers van de app door te verkopen. LekkerParkeren verspreidt sinds januari folders in de gemeente en de app was er sinds vorige week actief.

De gemeente waarschuwde haar inwoners dat misbruik van de bezoekersvergunning ertoe kan leiden dat de gemeente de vergunning intrekt. De bezoekersvergunning is bedoeld voor bezoekers van inwoners van Den Haag. Zo kunnen bijvoorbeeld vrienden, mantelzorgers en familieleden van Hagenaars voor een klein bedrag in hun straat parkeren.

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) is blij dat LekkerParkeren heeft geluisterd naar de bezwaren van de gemeente. "Goed dat LekkerParkeren nu zelf besluit om de app niet langer aan te bieden en de promotieactiviteiten rondom de parkeerapp zo snel mogelijk te staken”, aldus Van Asten.

De app kan vrijdagochtend nog wel gedownload worden in de App Store. De ontwikkelaars van de app waren niet direct bereikbaar voor commentaar.


Lees meer over:
Den HaagParkerenTech

Aanbevolen artikelen