Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Verkeer in Den Haag

Omstreden app verkoopt bezoekersparkeeruren van inwoners Den Haag

Een app verkoopt sinds vorige week bezoekersparkeeruren van inwoners van Den Haag, waarschuwt de gemeente. Het bedrijf LekkerParkeren vraagt inwoners tegen betaling de inloggegevens van hun bezoekersvergunning voor bezoekers in te leveren. Vervolgens gebruikt het bedrijf die om parkeeruren, bedoeld voor bezoekers, aan andere gebruikers van de app door te verkopen.
Door NU.nl

LekkerParkeren verspreidt sinds januari folders in Den Haag. De gemeente waarschuwt haar inwoners voor de parkeerapp en zegt dat het misbruiken van de bezoekersvergunning ertoe kan leiden dat de gemeente de vergunning intrekt.

"Ik heb geen goed gevoel over de aanpak van dit bedrijf", zegt wethouder Robert van Asten (Mobiliteit). "Deze app laat de nietsvermoedende Haagse bewoner bewust de voorwaarden van de bezoekersvergunning overtreden en ondermijnt het parkeerbeleid in onze stad."

De bezoekersvergunning is bedoeld voor bezoek van inwoners van Den Haag. Zo kunnen vrienden, mantelzorgers en familie voor een klein bedrag in de straat van de bewoners parkeren.

Den Haag heeft de aanbieder van de app laten weten dat het "niet gediend is van deze praktijken". De gemeente denkt na over vervolgstappen en adviseert bewoners in de tussentijd geen gebruik te maken van de app.


Lees meer over:

Den HaagParkerenTech

Aanbevolen artikelen