Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ring

Slimme deurbel Ring krijgt extra beveiligingsfuncties

Slimme deurbel Ring krijgt een reeks nieuwe privacyfuncties, schrijft The Verge maandag. Moederbedrijf Amazon hoopt daarmee tegemoet te komen aan de klachten over de slechte beveiliging van de deurbel.
Door NU.nl

Het nieuwe Control Center bundelt de bestaande privacyfuncties op één plek en voegt nieuwe toe. Ring was het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws, onder meer omdat data niet goed werden versleuteld en vanwege de deal die het bedrijf sloot om beelden van de slimme deurbel te delen met de Amerikaanse politie. Het nieuwe controlemenu lijkt een bescheiden stap om zorgen rond deze zaken weg te nemen.

Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om te zien wie op dat moment door de deurbel kan kijken en ze zo nodig uit het systeem te gooien. Ook wordt er meer aandacht gevestigd op de tweestapsverificatiemogelijkheden van de deurbel, waarmee deze beter beveiligd kan worden.

Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen met Control Center inzien of er een deal is met hun plaatselijke politiebureau. Mocht dat zo zijn, dan kunnen deze gebruikers nu van tevoren laten weten dat ze geen beelden willen delen met de politie. Hiervoor kon dat alleen nadat de politie een aanvraag had gedaan.

De nieuwe functies moeten eind deze maand beschikbaar zijn in de iOS- en Android-apps van de slimme deurbel.


Lees meer over:

RingSmart homeTech

Aanbevolen artikelen