Welke draadloze oordoppen zijn het best en welke oordoppen hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.

Draadloze oordoppen zijn populairder geworden, helemaal omdat niet elke telefoon tegenwoordig een koptelefoonaansluiting heeft. Daarnaast zijn de draadloze oordoppen bij uitstek geschikt om mee te sporten, omdat er geen kabel in de weg zit.

De Consumentenbond testte tientallen draadloze oordoppen. Ze werden onder meer beoordeeld op het gebied van geluidskwaliteit en draagcomfort.

Beste uit de Test: Sony WI-H700 h.ear in 2 Wireless

De Sony WI-H700 komt als beste uit de test met een score van 8,8. De oordoppen scoren een 9,4 voor geluidskwaliteit.

Het gaat om in-ear oordoppen. Je kunt deze koptelefoon zowel draadloos als met draad verbinden aan de telefoon. Met draad kan handig zijn als de accu leeg is. Er loopt wel altijd een kabeltje achter in de nek die de twee oordoppen met elkaar verbindt. En hij heeft een nekband waarin de bedieningsknoppen zijn verwerkt.

Qua draagcomfort wordt de Sony WI-H700 vanwege de nekband op een 6,6 gewaardeerd. Er worden vier verschillende maten plugjes meegeleverd. De accu gaat ruim zeven uur mee op een volle lading, dat is niet zo lang voor dit type koptelefoon.

Beste Koop: Sony WI-C300

De Sony WI-C300 is een draadloze koptelefoon die in het oor gaat. De oordoppen krijgen een testoordeel van 6,8 van de Consumentenbond.

Ook deze oordopjes zijn niet helemaal draadloos, want er loopt een draadverbinding tussen het linker- en rechteroordopje. Het voordeel is dat ze om de nek kunnen hangen als ze niet gebruikt worden en dat zo'n draad een stabielere verbinding biedt.

De geluidskwaliteit wordt met een 6,1 als voldoende beoordeeld. De Consumentenbond vindt het draagcomfort zwak (5,7).

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redacties van NU.nl en de Consumentenbond.