Google heeft met zijn satelliet- en luchtfotodienst Google Earth 98 procent van de bewoonde wereld in kaart gebracht, maakt het bedrijf bekend aan CNET. Het is volgens de Amerikaanse nieuwssite voor het eerst dat Google cijfers over zijn kaartendiensten naar buiten brengt.

Google Earth werd in 2001 uitgebracht. Het in kaart brengen van 98 procent van de bewoonde wereld komt neer op afbeeldingen van 93,2 miljoen vierkante kilometer van de planeet, die bestaat uit in totaal 144,5 miljoen vierkante kilometer landoppervlak.

De fotodienst is onderdeel van Google Maps, de kaartendienst die verder uit Street View bestaat. Daarmee biedt Google 360-gradenfoto's van straten en gebouwen. De foto's worden gemaakt door rondrijdende auto's en mensen met een camera op een rugzak, maar kunnen ook door gebruikers aangeleverd worden.

Google Maps wordt maandelijks wereldwijd door een miljard mensen gebruikt. Verschillende andere Google-diensten, zoals YouTube, internetbrowser Chrome en e-maildienst Gmail, hebben die mijlpaal ook bereikt.