Live Photos zijn nu als een gifje op Twitter te plaatsen, maakt Twitter woensdagavond bekend. Eerder hadden iOS-gebruikers een externe app nodig om de foto's om te zetten in gifjes voordat ze deze op Twitter konden uploaden.

De bekendmaking komt vier jaar na de lancering van Live Photos door Apple. Bij Live Photos wordt vastgelegd wat er anderhalve seconde voor en anderhalve seconde na het maken van de foto gebeurt. Dit vormt dan samen een korte animatie van drie seconden.

Eerder werd deze animatie door Twitter automatisch omgezet naar één enkele foto. Gebruikers hadden een aparte app nodig om de foto's om te zetten in een gifje, dat ze vervolgens op Twitter konden zetten.

Deze tussenstap is nu dus niet meer nodig. Bij het uploaden van de foto kunnen gebruiker nu op de button 'gif' linksonder in het scherm klikken. Dan zet Twitter de Live Photo om in een gifje.

Daarnaast laat Twitter weten dat het de originele kwaliteit van JPEG-afbeeldingen gaat behouden bij het uploaden van foto's naar Twitter.