Streamingssite Twitch heeft miljoenendeals gesloten met de populaire streamers DrLupo, TimTheTatman en Lirik. Dat maken de drie streamers bekend op hun socialemediakanalen. Hiermee zorgt Twitch ervoor dat de drie streamers exclusief video's maken voor het platform en niet weggekaapt worden door concurrenten.

Op Twitch zijn voornamelijk gamers actief, die het platform gebruiken terwijl zij een spel spelen. Via een chatbox kunnen de kijkers met elkaar en de streamer praten.

De exacte bedragen die met de deal gepaard gaan zijn niet bekend, maar e-sports consultant Rod Breslau, die het nieuws van de deals op Twitter meldde voordat de spelers het zelf naar buiten brachten, zei dat het volgens bronnen zou gaan om miljoenen dollars.

Twitch vecht terug tegen concurrentie

Twitch tekent wel vaker deals met grote streamers, maar maakt daar normaal gesproken niet een publiek spektakel van. Nieuwssite Forbes schrijft dat het bedrijf nu wil laten zien dat het terugvecht tegen opkomende concurrenten als Microsoft, Youtube en Facebook.

Het platform raakte meerdere grote namen kwijt aan concurrerende steamingssites. Zo verloor de site in augustus dit jaar de bekende Fortnite-streamer Tyler Blevins - beter bekend onder het pseudoniem Ninja - aan Mixer, de streamingsdienst van Microsoft. Ninja was in 2018 de populairste streamer van het platform.

Als deze drie streamers het platform zouden verlaten, zou dat voor Twitch een grote klap zijn. De drie streamers hebben bij elkaar meer dan tien miljoen volgers.