Telecombedrijf Simyo introduceert twee nieuwe prepaidinternetbundels voor zijn klanten. De ene bundel biedt 2.000 MB aan data, de ander biedt onbeperkt internet.

Volgens de telecomaanbieder voldoet het bedrijf met de nieuwe bundels aan de vraag van zijn klanten, die aangaven grotere internetbundels te willen. Volgens Simyo-directeur Bart van den Berg komt de onbeperkte bundel er zodat mensen "altijd berichtjes ontvangen, maar niet meer hun internetbundel in de gaten hoeven te houden".

Onbeperkt internet gaat bij de provider 10 euro kosten. Hiervoor kunnen klanten een maand lang onbeperkt internetten op een beperkte snelheid van 128 kbps. Ter vergelijking: 4G-internet heeft een gemiddelde snelheid van tussen de 10 tot 20 mbps (10.000 tot 20.000 kbps).

De provider stelt dat klanten op deze snelheid kunnen WhatsAppen, navigeren en hun e-mail kunnen checken. Het afspelen van muziek via Spotify of video via YouTube is niet mogelijk op deze snelheid. Ook sociale media als Facebook en Snapchat zullen niet werken op de beperkte snelheid.

De bundel met 2.000 MB wordt beschikbaar naast de bestaande bundels van 150 MB (5 euro), 500 MB (7,50 euro) en 1.000 MB (10 euro). De nieuwe bundel gaat 12,50 euro kosten.