Oppo heeft tijdens een evenement in het Chinese Shenzhen een bril voor augmented reality (AR) aangekondigd. De Oppo AR Glass moet de concurrentie aangaan met onder meer Microsofts HoloLens en de Magic Leap.

De bril heeft wat weg van de HoloLens van Microsoft, een soort skibril met een brede band voor om het hoofd. Aan de voorkant zijn twee groothoeklenzen, een hd-camera en een dieptesensor geplaatst om de omgeving vast te leggen en de positie van de drager te bepalen. Op het glas worden 3D-beelden geprojecteerd, waardoor het voor de drager moet lijken alsof virtuele objecten in de omgeving zijn geplaatst.

Mensen die de Oppo AR Glass dragen, kunnen de geprojecteerde beelden met hun handen bedienen. De bril is voorzien van 3D-geluid dat uit de hoofdband komt. De bril werkt met de Snapdragon X55 5G-chip.

Veel meer details werden vooralsnog niet bekendgemaakt. De bril moet volgend jaar in het eerste kwartaal verschijnen, het is nog onduidelijk tegen welke prijs. Wel maakt Oppo bekend dat de bril onder meer geschikt is voor games.