Een floppydisk met de handtekening van Steve Jobs erop is geveild voor 84.000 dollar - ruim 75.000 euro - op de veilingsite RR Auction. De verwachting was dat de floppy zo'n 7,5 duizend dollar zou opleveren, maar de disk werd voor tien keer dat bedrag verkocht.

Het gaat om een oude Macintosh-floppydisk, met daarop software voor het System 6-besturingssysteem. System 6 werd tussen 1988 en 1991 gebruikt op Apples Mac-computers.

Volgens RR Auction zijn voorwerpen met de handtekening van Steve Jobs zeldzaam, omdat Jobs liever zo min mogelijk zaken signeerde. De handtekening is met een dunne zwarte viltstift geplaatst en iets uitgelopen. "Als een deel van Apples iconische Mac OS-software, met Jobs's elegant stijlvolle kleine handtekening, is dit een stuk computergeschiedenis van museumkwaliteit", aldus de veilingsite.

Floppydisks, ook wel diskettes genoemd, worden sinds begin deze eeuw eigenlijk niet meer gebruikt. In 2002 werden sommige computers voor het eerst niet meer standaard met een floppylezer geleverd.