Facebook heeft zaterdag een bericht van een gebruiker gemarkeerd als nepnieuws nadat de Singaporese regering dat had geëist. Alleen Facebook-gebruikers in Singapore kunnen de melding zien.

Het gaat om een bericht van Facebook-gebruiker Alex Tan, die op de pagina van States Times Review een bericht over de verkiezingen in Singapore had geplaatst. Volgens Tan zijn de verkiezingen doorgestoken kaart en is er een klokkenluider gearresteerd.

Eerder deze week eiste de Singaporese regering een aanpassing van het bericht. In eerste instantie reageerde Facebook niet op deze eis, maar zaterdag is het bericht alsnog gemarkeerd door het platform.

Gebruikers in Singapore zien bij het bericht nu een melding met de tekst: "Facebook is volgens de wet verplicht om je te vertellen dat de Singaporese regering zegt dat dit bericht valse informatie bevat."

In Singapore geldt sinds oktober een nieuwe wet waardoor de overheid dit mag eisen van Facebook. De Protection from Online Falsehoods and Manipulation Act (POFMA) stelt Singaporese ministers in staat om een bericht te laten verwijderen of corrigeren als zij zelf vinden dat het nepnieuws is.

Voor het overtreden van de wet staat een celstraf van tien jaar of een boete van 1 miljoen Singaporese dollar (660.000 euro). Tan woont niet in Singapore, maar in Australië. Hij heeft niet gereageerd op vragen van persbureau Reuters.