Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vladimir Poetin met een iPad

Apple neemt beleid Maps onder de loep na toewijzen de Krim aan Rusland

Apple neemt het beleid voor zijn kaartendienst Maps onder de loep nadat het bedrijf de Krim aan Rusland toewees. Het bedrijf gaat "beter kijken naar hoe betwiste grenzen worden behandeld", zegt een woordvoerder tegen persbureau Reuters.
Door NU.nl/Reuters

De Krim werd in het voorjaar van 2014 door Rusland geannexeerd. Oekraïne erkent niet dat het gebied deel uitmaakt van Rusland, maar heeft de touwtjes in de regio niet meer in handen.

Woensdag werd bekend dat de Krim voor Apple-gebruikers die hun regio op Rusland hebben ingesteld onderdeel is van dat land. In andere landen wordt het gebied noch aan Oekraïne, noch aan Rusland toegewezen.

Volgens Apple-woordvoerder Trudy Muller is de aanpassing het gevolg van een nieuwe Russische wet. "We wegen internationaal recht, net als de Amerikaanse en andere nationale wetgeving, af voordat we een beslissing nemen en passen dingen aan als een wet dat eist", aldus de zegsvrouw.

"We gaan beter kijken hoe betwiste grenzen worden behandeld op onze diensten en kunnen als gevolg daarvan in de toekomst aanpassingen doen."


Lees meer over:

AppleRuslandDe KrimTech

Aanbevolen artikelen