Singapore wil dat Facebook een bericht corrigeert van blogger Alex Tan. De blogger schreef op Facebook dat de verkiezingen in Singapore doorgestoken kaart waren en dat er een klokkenluider gearresteerd zou zijn. Volgens Singapore is dat nepnieuws.

Tan schreef op 23 november op zijn Facebook-pagina State Times Review een kritisch bericht over Singapore en kreeg van het land te horen dat hij zijn bericht moest aanpassen.

De blogger zegt zelf Australisch staatsburger te zijn en weigert zich aan de wens van Singapore te schikken. De regering heeft nu Facebook instructie te geven om het bericht aan te passen.

Singapore heeft sinds oktober een wet waarmee het land nepnieuws wil aanpakken, de Protection from Online Falsehoods and Manipulation Act (POFMA). Onder deze wet kunnen ministers van Singapore vragen om een correctie van wat zij zien als nepnieuws of zelfs het bevel geven om die informatie van het internet te verwijderen.

Op het overtreden van de wet staat een straf van 10 jaar cel of 1 miljoen Singaporese dollar, zo'n 660.000 euro.

Facebook heeft niet gereageerd op de kwestie. Op vrijdagmiddag om 16.30 uur was het bericht nog ongewijzigd. Tan heeft het bericht in kwestie inmiddels ook geplaatst op Google, Twitter en LinkedIn.