Twitter gaat voorlopig nog geen inactieve accounts verwijderen, meldt het platform woensdag. Zolang er geen manier is om accounts van overleden gebruikers te bewaren, stelt Twitter de opruimactie uit.

Eerder deze week maakte Twitter bekend dat er in december een grote schoonmaak op het platform gehouden zou worden.

Gebruikers met inactieve accounts zouden de komende tijd een e-mail ontvangen met het verzoek om in te loggen. Als ze dit niet voor 12 december zouden doen, dan zou het account worden verwijderd.

Hierop kreeg Twitter veel kritiek, omdat er op dit moment nog geen goede manier is om het account van een overleden gebruiker te bewaren. Deze accounts zouden met deze actie ook worden verwijderd. Daarop heeft het socialemediaplatform besloten de actie uit te stellen.

Pas op het moment dat er een manier is om een account van een overleden gebruiker te bewaren, wordt de actie hervat. Twitter heeft niet gezegd op welke termijn een dergelijke functie wordt gecreëerd.

Ook benadrukt Twitter dat de actie in eerste instantie alleen bedoeld was voor accounts in de Europese Unie, omdat het bedrijf wil voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).