Twitter-gebruikers kunnen hun account binnenkort beter beveiligen zonder dat zij daarvoor hun 06-nummer met het sociale medium moeten delen. Gebruikers kunnen nu ook kiezen voor onder meer een app, maakt het bedrijf bekend.

Het gaat om zogenoemde tweestapsverificatie. Daarbij is naast een gebruikersnaam en wachtwoord bijvoorbeeld ook een extra code nodig om op een account in te kunnen loggen. Deze vorm van beveiliging maakt het voor hackers een stuk lastiger om op een account in te breken.

Twitter maakte het al mogelijk om die code op verschillende manieren te ontvangen. Zo kunnen gebruikers hun telefoonnummer doorgeven om een sms'je te krijgen. Ook zijn er apps waarin codes gegenereerd worden.

Het sociale medium bood al ondersteuning voor dat soort apps, maar verzocht gebruikers tot nu toe altijd om daarvoor ook hun 06-nummer door te geven. Dat is niet langer nodig, waardoor tweestapsverificatie met alleen een app ook mogelijk wordt.

De functie wordt naar verwachting uitgerold voor alle Twitter-gebruikers wereldwijd. Wanneer de optie om er zonder 06-nummer gebruik van te maken precies voor iedereen beschikbaar is, is onduidelijk.

Zo beveilig je je Twitter-account met een extra code:

  • Log in op Twitter en ga bij Instellingen naar Account.
  • Navigeer onder 'Inloggen en beveiliging' naar 'Beveiliging'.
  • Vink 'Inlogverificatie' aan en start het proces om de beveiliging op te zetten.
  • Mogelijk vraagt Twitter op dit moment alsnog een 06-nummer omdat de update nog niet beschikbaar is gemaakt voor jouw account.
  • Je kunt het in dat geval later nogmaals proberen, maar je kunt ook het proces alsnog doorlopen en vervolgens kiezen om als extra code alleen een app te gebruiken.