Muziekliefhebbers kunnen vanaf dinsdag gebruikmaken van de gratis versie van Spotify op Sonos-speakers. Voorheen was een betaald abonnement van de muziekdienst nodig in combinatie met de luidsprekers.

De vernieuwing wordt met een software-update bij alle gebruikers doorgevoerd. Met de gratis variant van de streamingdienst kunnen gebruikers de gehele catalogus van Spotify op shuffle afspelen.

Ook krijgen ze toegang tot gepersonaliseerde afspeellijsten, waaronder Discover Weekly en de Release Radar. Met deze lijsten wordt gebruikers nieuwe muziek aangeraden op basis van eerder beluisterde nummers. De gratis versie van Spotify is via de Sonos-app en vanuit de Spotify-app te gebruiken.

Met de gratis variant van Spotify kan naast naar muziek ook naar podcasts geluisterd worden. Een betaald abonnement kost 9,99 euro per maand. Daarmee kunnen albums in de juiste volgorde afgespeeld worden en wordt de muziek niet onderbroken door advertenties.

Uit recente cijfers blijkt dat Spotify wereldwijd 248 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Van hen betalen er 113 miljoen. Hiermee is Spotify de grootste muziekstreamingdienst ter wereld. Apple Music volgt met 60 miljoen abonnees.