Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
XS4ALL

Opvolger XS4ALL haalt in één dag doel van 1,25 miljoen met crowdfunding

De nieuwe internetaanbieder die in de plaats van XS4ALL moet komen, heeft met crowdfunding binnen een dag al het doel van 1,25 miljoen euro bereikt. De initiatiefnemers willen een nieuwe aanbieder met dezelfde waarden starten. De teller stond dinsdag rond 13.00 uur al op 1.354.399 euro.
Door NU.nl

Afgelopen zomer kondigde KPN aan de stekker uit zijn merk XS4ALL te trekken, omdat "volledige integratie van XS4ALL in KPN het beste toekomstperspectief biedt voor klanten, medewerkers en qua marktpositie". Als reactie werd het actiecomité XS4ALL Moet Blijven opgericht.

De nieuwe aanbieder heeft nog geen naam, maar zal vergelijkbare waarden krijgen. "Vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid staan centraal", volgens de omschrijving op de crowdfundingpagina. "Niet winst is onze primaire drijfveer, maar het leveren van echt goede diensten, zowel technisch als maatschappelijk."

Volgens het actiecomité is het bedrag van minstens 1,25 miljoen euro nodig om de nieuwe aanbieder op te richten. In het eerste kwartaal van 2020 moet de nieuwe aanbieder van start gaan. Naast internet wil de provider ook televisie- en beldiensten aanbieden.


Lees meer over:
XS4ALLTech

Aanbevolen artikelen