Apple overweegt om meer slimme apparaten voor in huis te ontwikkelen, meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden. Ook zou het bedrijf meer apparaten willen koppelen aan zijn iPhone en willen laten werken met zijn stemassistent Siri.

Met de nieuwe producten zou Apple de concurrentie willen aangaan met onder meer Google en Amazon, die ook slimme hardware voor in huis ontwikkelen.

Apple bracht begin 2018 zijn eerste product in die categorie uit: de slimme speaker met de naam HomePod. Daarnaast heeft het bedrijf een softwareplatform, HomeKit, waarmee slimme apparaten via Siri bediend kunnen worden.

Een aantal jaar geleden heeft Apple volgens Bloomberg al overwogen om meer slimme apparaten voor in huis te ontwikkelen. Het bedrijf zou onder meer gedacht hebben aan modules om ramen, kasten en deuren te bedienen. De plannen zouden echter in de ijskast zijn gezet.

Het is onduidelijk welke hardware Apple op dit moment zelf zou willen ontwikkelen. Een woordvoerder van het bedrijf wilde tegenover Bloomberg niet op de berichtgeving van de zender reageren.