Facebook is begonnen met het uitrollen van een nieuw design in een test. Meerdere gebruikers laten aan Android Police weten dat ze gevraagd zijn om de nieuwe lay-out te proberen. Zij kunnen ook de nieuwe donkere modus gebruiken.

Het nieuwe design van Facebook was al aangekondigd door het bedrijf, maar het was nog niet bekend wanneer het nieuwe ontwerp zou worden uitgerold. Nu lijkt het erop dat Facebook er snel anders uit gaat zien.

Sommige gebruikers krijgen een pop-up met de vraag of ze de nieuwe lay-out willen proberen. Wanneer ze deze accepteren, kunnen ze vervolgens ook kiezen om het platform in een donkere modus te bekijken.

Het lijkt nog wel om een test te gaan, dus niet iedereen krijgt het nieuwe design al te zien. Zodra Facebook tevreden is, wordt de update ook voor de rest van de gebruikers uitgerold.

Naast een donkere modus heeft het platform ook grotere letters gekregen. Volgens Facebook is het op die manier prettiger om je tijdlijn te lezen. Verder zijn er veel meer ronde elementen toegevoegd aan het ontwerp. Zo is het Facebook-logo niet langer vierkant, maar rond.

Facebook heeft de afgelopen maanden meerdere veranderingen doorgevoerd. Zo hebben Facebook Stories een prominente plek gekregen bovenaan de tijdlijn van gebruikers.