Een hacker heeft accountgegevens van 250.000 gebruikers van het Nederlandse prostitutieforum Hookers.nl gestolen, ontdekte de NOS na een anonieme tip dat de gegevens online werden aangeboden door een hacker.

Op het forum wisselen gebruikers ervaringen van bezoeken aan prostituees en escorts uit. De gebruikers zijn anoniem op het forum, maar er worden wel gegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn gelekt doordat een hacker via een beveiligingslek gegevens heeft gestolen.

De hacker beweert dat hij e-mailadressen, gebruikersnamen, IP-adressen en wachtwoorden heeft buitgemaakt. Hij biedt de data voor 300 dollar (273 euro) aan. Hij zegt dat hij gebruik heeft gemaakt van een lek in de forumsoftware vBulletin, waar in september een beveiligingslek in werd ontdekt.

Kwaadwillenden kunnen de gegevens mogelijk gebruiken om gebruikers van het forum af te persen. Gebruikers van het forum willen doorgaans anoniem blijven en via e-mailadressen en IP-adressen kunnen zij mogelijk geïdentificeerd worden.

Daarnaast vormen de gelekte wachtwoorden een risico voor gebruikers, al zijn de wachtwoorden wel versleuteld in MD5 en daardoor lastig te kraken.

In gesprek met NU.nl laat een woordvoerder van Hookers.nl weten dat het lek meteen gedicht is toen het woensdag werd ontdekt. Donderdag worden de 250.000 getroffen gebruikers gemaild.