Instagram introduceert een nieuwe functie waarmee gebruikers reacties van specifieke mensen kunnen laten verwijderen. Instagram schrijft in een blog dat de nieuwe functie ervoor moet zorgen dat gebruikers pestkoppen kunnen buitensluiten.

Volgens Instagram hebben veel jonge mensen last van online pesten, ook op Instagram. Gebruikers kunnen anderen al blokkeren, maar volgens Instagram is dit voor sommigen een stap te ver, omdat ze dagelijks met deze mensen te maken hebben. Bijvoorbeeld op school.

Met de functie Restrict kan een gebruiker ervoor zorgen dat iemand die ongewenste reacties achterlaat alleen zelf deze reacties nog kan zien. De andere persoon kan dus nog steeds het account bekijken en reacties plaatsen, maar alle andere gebruikers zien zijn of haar reacties niet meer.

De eigenaar van het account kan nog wel zien dat iemand die de status Restrict heeft een reactie plaatst, maar het bericht wordt alleen maar zichtbaar als de gebruiker daar op tikt. De eigenaar van het account kan er dan voor kiezen om de reactie te negeren, goed te keuren of te verwijderen.

Ook komen persoonlijke berichten van anderen met zo'n status niet meer automatisch in de inbox terecht. Deze komen bij berichtverzoeken te staan.