Tesla heeft DeepScale overgenomen, schrijft CNBC woensdag op basis van verschillende bronnen. De start-up gebruikt energiezuinige processors om de omgeving te analyseren.

De overname zou bijdragen aan de ontwikkeling van Tesla's zelfrijdende auto's. Het bedrijf is van plan om de voertuigen als taxi's in te zetten. Begin dit jaar voorspelde Tesla-directeur Elon Musk nog dat er in 2020 "zelfrijdende robottaxi's van Tesla op de weg kunnen rijden".

Het is niet bekend wat Tesla voor de overname heeft betaald. De bedrijven wilden niet op de berichtgeving van CNBC reageren.

DeepScale bedacht een manier om neurale netwerken op een efficiënte manier te gebruiken. De technologie wordt gebruikt in sensoren en processors voor systemen voor zelfrijdende voertuigen. De sensoren en processors worden gebruikt om de omgeving in kaart te brengen.

Tesla-auto's rijden op dit moment nog niet volledig autonoom. De voertuigen worden op niveau 2 beoordeeld, wat betekent dat de handen aan het stuur gehouden moeten worden.

De auto's hebben wel een Autopilot-functie, een combinatie van adaptive cruisecontrol en rijbaanassistentie. Zo kan een auto zelf een rijafstand tot de voorganger bewaren en zelfstandig op dezelfde rijbaan blijven.