Facebook heeft een netwerk van misleidende pagina's die pretendeerden beheerd te worden door Amerikaanse politieagenten verwijderd, meldt de Amerikaanse politieke nieuwsbrief Popular Information. In werkelijkheid werden de pagina's gerund vanuit Kosovo.

De pagina's uit het netwerk zouden desinformatie en andere berichten die afkomstig leken van Amerikaanse politiekorpsen verspreid hebben, met als doel geld te verdienen. Op meerdere pagina's zou een link naar de Engelstalige versie van de Albanese website Korrespodenti vermeld worden, waarop advertenties werden vertoond.

Door de Facebook-pagina's namen te geven als Police Lives Matter, All Lives Matter en Blue Lives Matter USA, probeerden de eigenaren gebruik te maken van de kritiek op de Black Lives Matter-beweging, waarmee de zwarte Amerikaanse gemeenschap racistisch politiegeweld aan de kaak stelt.

Facebook verwijderde de pagina's nadat het bedrijf daar door Popular Information op was geattendeerd. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan de nieuwsbrief weten dat het actie onderneemt als het pagina's vindt "die ons beleid schenden".

Het Amerikaanse sociale medium verwijdert met enige regelmaat pagina's die zich schuldig maken aan zogenoemd "gecoördineerd misleidend gedrag". Dit houdt in dat de pagina's Facebook-gebruikers misleiden omdat de beheerders niet eerlijk zijn over hun identiteit of intenties.