Een groep aandeelhouders die Facebook voor de rechter had gesleept vanwege misleiding, heeft nul op rekest gekregen. Volgens de rechter hebben ze niet afdoende aangetoond dat Facebook moedwillig loog over de privacyschandalen van de afgelopen jaren, schrijft Reuters.

Het ging de aandeelhouders om de communicatie van Facebook rond het Cambridge Analytica-schandaal, toen bekend werd dat een databedrijf via een quizapp veel persoonlijke data van Facebook verzamelde. Facebook zou zich te positief hebben uitgelaten over de impact van het schandaal op de beurskoers.

Volgens de rechter zijn "algemene uitdrukkingen van optimisme" echter niet strafbaar. De aandeelhouders hebben tot eind oktober gekregen om hun rechtszaak opnieuw in te dienen, mochten ze specifiekere leugens kunnen aanwijzen.

De beurskoers van Facebook zakte in maart vorig jaar met 18 procent nadat bekend werd dat andere bedrijven nog steeds gemakkelijk toegang konden krijgen tot Facebook-data. Enkele maanden later zakte de koers nogmaals, met 19 procent vanwege slechte kwartaalcijfers.