Airbus is in de afgelopen maanden meerdere keren aangevallen door Chinese hackers, meldt AFP op basis van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de kwestie. De hackers zouden zijn binnengekomen via het netwerk van aannemers van de vliegtuigfabrikant.

In januari maakte Airbus al bekend slachtoffer te zijn van een cyberaanval, waarbij ook gegevens gestolen zijn. De Chinese hackgroep APT10 zou achter de aanval zitten. De aanvallen van de afgelopen maanden worden ook gelinkt aan hackers uit China. Volgens de bronnen waren de hackers op zoek naar informatie over de motoren van de Airbus A350.

De aanvallen werden uitgevoerd via de systemen van aannemers van Airbus, waaronder Rolls-Royce die motoren ontwikkelt voor de vliegtuigen van Airbus. Ook het consultancybureau Expleo zou doelwit zijn geweest.

De hackers probeerden bij gegevens te komen via kwetsbaarheden in de netwerken van bedrijven. Hierdoor hadden ze toegang tot het VPN-netwerk waar Airbus en zijn partners gebruik van maken.

Het is niet bekend of er opnieuw gegevens zijn buitgemaakt door de hackers. Airbus heeft nog niet gereageerd op vragen van AFP.