De iPhone 11 geeft een melding wanneer een gebruiker het scherm vervangt door een scherm dat niet van Apple is, meldt de fabrikant op zijn website.

Het gaat om alle nieuwe modellen van de nieuwe iPhone 11, waaronder dus ook de Pro. Wanneer gebruikers het scherm vervangen met een scherm dat niet is gemaakt door Apple, geeft de iPhone 11 een melding weer.

Hierin staat dat de iPhone het scherm niet herkent als een Apple-scherm. Na een paar dagen wordt de melding niet meer weergeven en komt er onder instellingen te staan dat de telefoon in kwestie geen echt Apple-scherm heeft.

Apple schrijft dat er hierdoor makkelijker analyses uitgevoerd kunnen worden bij reparaties. Volgens Apple kan een scherm van een andere partij voor problemen zorgen. Het bedrijf adviseert gebruikers om een scherm te laten vervangen in een officiële Apple Store.

Apple geeft al langer een vergelijkbare melding weer op iPhones van gebruikers die de batterij hebben vervangen. Ook bij het aansluiten van een niet-officiële lader, verschijnt in sommige gevallen een waarschuwing op het scherm.