Facebook neemt de klantenservicedienst Servicefriend over, schrijft The Marker. De Israëlische start-up levert chatbots voor berichtenapps op basis van kunstmatige intelligentie. Vermoedelijk gaat Facebook de bots inzetten om de klantenservice van Calibra te ondersteunen, de digitale portemonnee die het bedrijf momenteel ontwikkelt.

De start-up staat bekend om zijn 'hybride' chatbots aan de hand van kunstmatige intelligentie. Afhankelijk van de situatie, kunnen deze bots de intelligentie, empathie en het begrip van een mens nabootsen.

Het bedrijf geeft niet aan dat de start-up specifiek voor Calibra is overgenomen. Wel zijn onder anderen de twee Servicefriend-oprichters onderdeel van het ontwikkelingsteam van Calibra, blijkt uit hun LinkedIn-profielen. De digitale portemonnee, 'wallet', is als losse app te downloaden en maakt het mogelijk om in 2020 met libra te betalen, Facebooks cryptomunt.

Servicefriend heeft in het verleden eerder met Facebook samengewerkt; het bouwde met name chatbots voor Facebook Messenger, die bedrijven kunnen gebruiken als aanvulling op hun klantenserviceteam.