Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Chrome

Google gaat tabbladen overzichtelijker organiseren in Chrome

Google heeft op zijn blog verschillende veranderingen aangekondigd voor de Chrome-browser. Zo moeten tabbladen beter gebundeld worden als er veel van zijn geopend.
Door NU.nl

Het bedrijf rolt in de komende weken een nieuw ontwerp uit voor tabbladen op Android. Hiermee komen tabbladen als kaarten in beeld te staan. Gebruikers kunnen ze verslepen en opstapelen om ze te groeperen. Op iOS is deze variant er al. Google hoopt dat geopende tabbladen hiermee beter georganiseerd worden.

Ook op desktop wordt het gemakkelijker om alle open pagina's te herkennen. Als veel tabbladen zijn geopend, werden ze al verkleind en bevatten ze een icoon waaraan de webpagina te herkennen is. Google voegt nu een optie toe waarmee de titel van een pagina direct te zien is als je er met de muiscursor overheen sleept.

Vooralsnog gaat het alleen om de titel en de url, later worden ook kleine afbeeldingen toegevoegd die een voorproefje van de website geven. Het is niet bekend wanneer deze optie voor desktopgebruikers beschikbaar komt.


Lees meer over:

GoogleTech

Aanbevolen artikelen