Apple heeft een nieuwe versie van de Apple Watch gepresenteerd, met een scherm dat altijd aanstaat. Gebruikers kunnen hierdoor de tijd zien zonder dat ze het horloge hoeven op te tillen.

De techgigant gebruikt een schermtechnologie waarbij de ververssnelheid wordt verlaagd. Hierdoor houdt het horloge het nog steeds een dag lang vol op een volle accu.

Met het nieuwe horloge volgt Apple het voorbeeld van Fitbit, dat recent ook een smartwatch met een zogeheten always on-scherm presenteerde. De start-up Pebble, die Fitbit eerder overnam, deed hetzelfde met een e-paperscherm in een horloge.

De nieuwe Apple Watch heeft een ingebouwd kompas, zodat je vanuit navigatie-apps kan zien waar je precies bent zonder een verbinding met de iPhone.

De veiligheidsfuncties van de Apple Watch zijn verbeterd, zodat modellen met een digitale simkaart automatisch een alarmnummer bellen als je een knoppencombinatie indrukt.

Apple gaat voor het eerst een model gemaakt van titanium maken. Er worden wederom modellen van aluminium, staal en keramiek verkocht.

De Apple Watch Series 5 wordt vanaf 449 euro verkocht en ligt vanaf 20 september in de winkels.

Nieuwe iPad gaat 389 euro kosten

Apple onthulde ook een nieuwe iPad met een scherm van 10,2 inch. Deze iPad volgt het ontwerp van de iPad Air en heeft nog een thuisknop met vingerafdrukscanner.

Een smart connector maakt het mogelijk een toetsenbordhoes te verbinden, zoals bij de iPad Pro en iPad Air.

De nieuwe iPad gaat in Nederland 389 euro kosten. Hij wordt vanaf 30 september aangeboden. Hij vervangt de eerdere 9,7 inch-iPad, die speciaal toegespitst was op het onderwijs.

De tablet gebruikt de nieuwe functies die in iPadOS worden geïntroduceerd. Deze update is ook voor ondersteunde iPads vanaf 30 september te downloaden.